ga naar hoofdinhoud
Onze Kernwaarde 1: Authenticiteit

Burgerschap

Burgerschap. Een hot item in het onderwijs. Want het is een van de negen leergebieden in het kerncurriculum waar sinds kort hogere eisen in gesteld worden.
Binnen TALENTKRACHT® werken we ook actief aan burgerschap. Huh, zou je denken, TALENTKRACHT, dat ging toch over talent? Ja, inderdaad. Maar talent en burgerschap zijn naar ons idee nauw met elkaar verbonden.
 
Werkend aan je talent, verkennend op welk gebied jouw kwaliteiten liggen, maakt je een rijker persoon. Je leert beter waar je kracht ligt en wat je wilt. Maar dit betekent ook dat je zult ervaren dat je uniek bent. En uniek wil zeggen: anders. Anders dan de rest. En 'de rest' bestaat op haar beurt ook weer uit unieke individuen. Dat maakt onze wereld nu juist zo bijzonder. En mooi!
 
Maar pas dan, wanneer we de unieke talenten van de ander óók erkennen, rekening houden met die ander, respect hebben voor elkaars kwaliteiten, is er sprake van een echte samenleving. Een samenleving met oog voor elkaar. Waar je hulp kunt inroepen wanneer ergens niet per definitie jouw kwaliteiten liggen. Een helpende hand bieden als jíj ergens beter in bent. Is dat niet het ultieme burgerschap?
En zo maken we, ieder vanuit ons eigen talent, de wereld nóg een stukje mooier.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram