ga naar hoofdinhoud

Training en coaching

 
Ben jij iemand die graag andere enthousiasmeert? De professional die anderen wil laten stralen en het meest geniet als de ander ook haar talent (h)erkent en in weet te zetten in haar vak? Dan bieden wij vanuit ons prachtige aanbod jou de mogelijkheid deze optimaal in te zetten.

Of het nu gaat om de kwaliteiten van een leerling, je studenten of het team binnen jouw organisatie: werken vanuit je talenten zorgt voor meer plezier in je werk én je leven. Aandacht voor je kwaliteiten verhoogt je veerkracht. De unieke blauwdruk van jezelf en de ander herkennen is een feest!

Trainingen

Bij de diverse materialen van TALENTKRACHT® bieden wij trainingen om de theorie optimaal in de praktijk in te kunnen zetten.

 

Talentkracht - de 5 elementen van talentontwikkeling

Vanuit de theorie van de 5 elementen, de talentkrachtcyclus, leer je wat de elementen binnen de cyclus precies inhouden. Kom je meer te weten over de diverse facetten van ieder afzonderlijk element en hoe ze zich tot elkaar verhouden.

In een inspirerende workshop ga je spelen en ervaren wat deze elementen zijn, hoe ze in verbinding met elkaar staan, wat de cyclische beweging inhoudt en leer je anders kijken naar talentontwikkeling.

Door middel van een training van een dagdeel of hele dag of een meerdaagse training wordt dieper ingegaan op de talentkrachtcyclus. Je duikt in de wereld van talentontwikkeling, gaat op interactieve wijze met de cyclus aan de slag, en gaat naar huis met begrip, kennis én manieren om optimaal te werken aan ieders talentkracht.

Hoogbegaafd - dan ben je toch gewoon slim?

In het boek Hoogbegaafd wordt het model zoals deze door TALENTKRACHT® ontwikkeld is, uitgelegd en toegelicht. In de bijbehorende interactieve workshop leer je niet alleen over de kwaliteiten en valkuilen van hoogbegaafdheid, maar ga je ook actief aan de slag met het signaleren van hoogbegaafde studenten.

Een leerzame workshop, waarin je leert werken met de unieke HB signaleringswaaier en jouw basiskennis van hoogbegaafdheid weer een stukje verdiept wordt.

Zeer geschikt voor docenten in voortgezet onderwijs en het MBO.

Kwaliteitenexpeditie

Dit unieke product om meer te halen uit de kindgesprekken in het PO biedt volop mogelijkheden tot een verhelderende en verdiepende training van een dagdeel. Je gaat aan de slag met de drie Kwaliteitenexpedities, je leert de expedities optimaal inzetten en krijgt diverse variaties aangereikt.

Zo ontwikkel je inzicht in de basis van het kindgesprek, waarom deze gesprekken zo belangrijk zijn en wat het resultaat is wanneer deze gesprekken op een meer diepgaande wijze worden gevoerd.

Een must voor iedere leerkracht die zijn/haar leerling wil zien opbloeien.

 

Coaching

Werken vanuit je talenten. Aandacht voor je kwaliteiten verhoogt je veerkracht, het zorgt voor meer plezier in je werk en je leven. Jouw unieke blauwdruk herkennen is een feest!

Ben jij al bekend
met je grootste talent?
Ontdek, en je herkent
wie je werkelijk bent!

Als je plezier hebt in je vak, gaat jouw werk je gemakkelijker af, ben je meer gefocust en krijg je meer gedaan in de beschikbare tijd. Daarnaast voel je je energieker, opgewekter en optimistischer. Daar wordt de wereld mooier van. Helemaal als je jouw talent herkent en inbrengt in jouw omgeving. Wie wil dat nou niet?!

 

Veerkracht

Naast werkgeluk en een beter gevoel over jezelf, is leven en delen vanuit je talent ook belangrijk voor je veerkracht. Door je veerkracht te vergroten, creëer je voor jezelf een steviger bodem. Zodat je, als een tuimelpoppetje, bij een tegenslag gemakkelijker opveert. Veerkracht is een zachte kracht, een geloven in jezelf, in je kwaliteiten en wat jij te bieden hebt. Opgebouwd vanuit positiviteit.

Jij bent uniek!

Vragen als 'Wie ben ik?' en 'Wat wil ik eigenlijk echt?' hebben we onszelf allemaal wel eens gesteld. En dat je uniek bent, weet je heus wel. Maar wat ís uniek eigenlijk? En wat maakt jou dan zo uniek? Ik help je graag, door middel van gesprekken en vooral lekker aan de slag te gaan, het antwoord op deze vraag helder te krijgen.

Werkend vanuit de positieve psychologie, kijkend naar wat er wél is in plaats van wat er niet is, helpt jou in je kracht te staan. We gaan praktisch en creatief aan de slag - en nee, je hoeft niet goed te kunnen tekenen.
We kijken naar wat jouw werk jou wil vertellen. Vaak brengt dat de meest heldere en prachtige boodschappen.

Jouw uniek-zijn is jouw eigen, persoonlijke, unieke verzameling talenten en kwaliteiten. En deze ontdekkingsreis is de mooiste reis die je in je leven kunt gaan maken. Jij bepaalt de route, jij bent de avonturier. Ik reis een stukje met je mee, terwijl jij de paden zoekt waarlangs je wilt gaan.

Een greep uit de vele mogelijkheden

• Workshops
• Ontwikkelingstrajecten
• Talentcoaching
• Werken aan veerkracht
• Mindsettraining
• TALENTKRACHTtraining

Neem gerust vrijblijvend contact op wat we voor jou kunnen betekenen.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram