ga naar hoofdinhoud
Onze Kernwaarde 1: Authenticiteit

Dromen, durven, doen

Waar droom jij van? Heb jij een doel in het leven? Een stip op de horizon waar je je naartoe beweegt?

Ik droom van de TALENTKRACHT app.

Nee echt! Vanochtend om 04.00 word ik wakker uit een droom over buttons, schuivende sliders en leerlingenlijsten. En ook vanochtend gaat het zoals gewoonlijk: zodra ik wakker ben geworden springt mijn brein van STANDBY naar ON. En móet ik mijn notitieboekje er wel bij pakken om weer een stroom aan ideeën, of een blog als deze, op te schrijven. Daardoor krijg ik wel meer gedaan in dat uurtje voor zonsopgang dan kauwend op mijn potlood aan mijn bureau. Dat moet ik toegeven.

Sinds ruim 2 jaar stak mijn grote droom de kop op: het ontwikkelen van een app voor het (basis)onderwijs. Een middel voor de leerkracht om structureel te kunnen werken aan talentontwikkeling. En dat blijkt niet een luchtig ideetje, maar een diepgevoelde passie. Een innerlijk vuur dat mij voortstuwt en, telkens als ik dreig om te vallen, weer in mijn nekvel grijpt en overeind sleurt. Als ik struikel over de ondertussen enorme omvang van het project, mijn zo nu en dan opspelende gebrek aan zelfvertrouwen of de financiële onzekerheid in dit ontwikkelstadium...

Ik ben in de afgelopen jaren dan ook regelmatig onderuitgegaan. Maar krabbel steeds weer op. Want de drang om het in de wereld te zetten is groot. Komt diep vanbinnen. Het is voor mij een soort van roeping. Sterker nog: er wordt vanuit mijn binnenste geschreeuwd dat ik dit moet doen. En aangezien ik van nature nogal volgzaam ben... (not).

Zakelijk gezien zou ik wellicht het geen roeping moeten noemen*, toch is het een bijna goddelijke drang om dit gedachtengoed te manifesteren. Maar ik heb heus mijn ambities. Ik weet wat ik waard ben (op al die momenten dat ik niet struikel). En ik ben me bewust van de waarde van het project als het straks eenmaal staat.

Want uiteindelijk moet er bij mij ook brood op de plank komen. Maar voor mij begint alles toch echt met passie. Ik kan alleen met hart en ziel werken, anders heeft ook mijn resultaat geen inhoud. Dat geldt voor TALENTKRACHT, maar eigenlijk voor alles wat ik doe. En zo laat ik mij leiden door de stroom van het leven. Go with the flow. Soms supersnel door stroomversnellingen, soms vertraagd door een obstakel die de stroom blokkeert. Maar stromen doet het. Onwillekeurig. Het kan niet anders. Ík kan niet anders. En ik geloof er heilig in dat alles dan op z'n plek valt.

Voel jij ook zo'n innerlijke drang? Heb jij dromen? Ambities? Beheers je een bepaald vakgebied waarbij je graag je kunde wilt delen? Laten we dan connecten en eens sparren om elkaar te versterken. Jij vanuit jouw passie, ik vanuit de mijne. Zodat we samen niet alleen ons brood bij elkaar sprokkelen, maar het ook lukt om een laag beleg erop te verdienen. Dat zou heel goed smaken!

* https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6874731600614051840/?updateEntityUrn=urn%3Ali%3Afs_feedUpdate%3A%28V2%2Curn%3Ali%3Aactivity%3A6874731600614051840%29

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram