ga naar hoofdinhoud
Onze Kernwaarde 1: Authenticiteit

Hoofdzaken

Het is vakantie. Maar niet in mijn hoofd. M'n hoofd is namelijk ontzettend vaak overvol. Boordevol ideeën, gevoelens, gedachten, zinnen, lijstjes, boeken, beelden, ervaringen. En ik geniet er met volle teugen van! Want het is leuk. Echt. Superleuk om zo'n hoofd te hebben. Dat je rustig in de zon zit en je in je brein nieuwe dingen bedenkt. Originele verbanden legt. En van daaruit weer creatieve producten kunnen ontstaan.

Ontwikkeling
Vroeger vond ik mijn hoofd minder leuk. Zat ik er vanuit mijn overlevingsmechanisme. Om maar niet te hoeven voelen. Ik was veel in gedachten. Dagdromen, zeiden ze. Piekeren , zou ik zeggen. Ik probeerde ervaringen te begrijpen door deze te analyseren. Helemaal niet leuk, als je dat nodig hebt om je in het leven staande te houden. Wel leuk als je, ouder geworden, een gezonde balans hebt gevonden tussen denken en voelen. Nu kan ik het analyseren namelijk inzetten als kracht. Heb ik het zo ontwikkeld dat het een talent is geworden. Want ik zie en ervaar dingen, analyseer ze tot op het bot en bouw deze kale basis op tot een geheel nieuw iets. Uitvinden, zou je het kunnen noemen. Ontwikkelen, is het voor mij.

Inspiratie
Juist in vakantietijd staat mijn uitvindersknop volop aan. Zodra de (zelfopgelegde) tijdsdruk, deadlines en verplichtingen wegvallen is uitvinden leuk. Gaat het als vanzelf. Moeten is funest, dan slaat alles dicht, ben ik blanco. Maar nu bloei ik weer helemaal op en zie ik ontelbare mogelijkheden. En wat voel ik me dankbaar. Dankbaar voor dit volle hoofd. Omdat het me in staat stelt mijn leven inhoud te geven. Dat wordt weer genieten deze vakantie!

Hoe is dat voor jou? Bloei jij ook op in vakantietijd?
En: hoe kun je jouw talenten ook ná je vakantie als kracht in blijven zetten?

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram