ga naar hoofdinhoud
Onze Kernwaarde 1: Authenticiteit

Werkplezier

‘Hoe lang ben je hier wel niet mee bezig geweest?!’ ‘Hoeveel tijd heb je hierin zitten?’ ‘Hoeveel uren maak je eigenlijk per week?!’

Vragen die ik bijna zonder uitzondering te horen krijg wanneer iemand de TALENTKRACHT lesbundel in handen heeft. Helemaal als ik vertel over het complete programma, de diverse producten en de ontwikkelingen waar ik nu mee bezig ben.
 
Mijn antwoord is niet zo simpel: voor mijn gevoel maak ik nog geen 40 uren per week. En heb ik voldoende tijd voor gezin, huishouden, hobby’s en vrije tijd. Maar als je bekijkt wat er uit mijn handen komt, zou ik aan een 100-urige werkweek nog niet genoeg hebben.
 
Voor veel mensen zal dit verschil tussen gevoel en realiteit eerder andersom liggen: je hebt het idee dat je altijd aan het werk bent, maar er lijkt toch niets uit je handen te komen. En je to-do-lijstje lijkt alleen maar langer te worden.
Hoe kan dit?
 
Het antwoord is werkplezier: Als je lol hebt in je werk, kun je bergen verzetten.
Plezier in je werk is vaak een kwestie van evenwicht: het is een samenspel tussen ondersteuning waar nodig en vrijheid waar het kan. Zodat je jezelf kwijt kunt in je vak, en je talenten en vaardigheden optimaal kunt inzetten.
 
'Verander de wereld, begin bij jezelf' is juist in het onderwijs nu ook zeker van toepassing.
Maar hoe krijg je die verandering voor elkaar?
Eigenlijk ook heel simpel: als jij als leerkracht plezier hebt in je vak, krijgen jouw leerlingen ook automatisch meer plezier. Ze ontspannen, zijn meer gefocust en hun motivatie stijgt.
 
Je maakt de kans op een goede balans tussen moeten en willen al een stuk groter als je weet waar jouw kracht ligt. Als je weet waarop je leegloopt. Als duidelijk wordt waar de kracht van jouw collega ligt. Want iedereen is uniek, dus iedereen heeft haar eigen kwaliteiten.
Als je je bewust wordt van deze diversiteit, kun je ook bewuster ieders talent benutten en zo samen draagvlak creëren voor meer vrijheid van werken.
 
Hoera! Stap 1 in dit proces weet je nu. Wil je weten hoe wij van TALENTKRACHT daarin kunnen ondersteunen? Neem dan gerust eens contact met ons op: kijk op de website, mail of doe gewoon een belletje. Altijd goed!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram